keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Pöytäjärjestys ja tilan organisointi

Kävimme Ellan ja muutaman kaason kanssa katselemassa uudelleen juhlatilaa. Alun alkujaan ideana oli kuusi 12 hengen pöytää, jotka olisivat numeroinnin sijaan nimetty vuosiluvuilla. Kuusi pöytää vaihtui tilan puutteen ja vierasmäärän varmistumisen myötä kahdeksaksi 8 hengen pöydäksi. Pöytiä emme edelleenkään halunneet vain numeroida, mutta vaihtoehto vuosiluvuista alkoi tuntua tylsältä kun olisi tullut kaikki vuodet 2010:n jälkeen. Päädyimme siis kahdeksaan kuukauteen, joissa on sattunut jotain meille tärkeää ja mieliinpainuvaa. Sen lisäksi saimme suunniteltua ruokalinjaston, baaripöydän sekä karkkibuffetin paikat.


Ajattelimme kuvauksen ajaksi järjestää vieraille tekemistä pienen kilpailun merkeissä, liittyen pöytiemme nimiin. Haluamme siis että vieraamme yrittävät pöytäkunnittain tietää mitä on tapahtunut, minä vuonna ja monennesko päivä kyseistä kuukautta. 


Pöytäjärjestyksen tekeminen oli tuskaisempaa kuin uskoinkaan. Vaikkei mitää suurempaa kismaa keidenkään välillä ole, tuotti ongelmia löytää ihmisille omat paikkansa pöydissä. Halusimme että ihmiset istuisivat uusienkin tuttavuuksien kanssa, sen lisäksi piti ajatella että myös joku tuttu henkilö löytyisi samasta pöydästä. Kuitenkaan unohtamatta sitä ettei 40-60-vuotiasta sukulaista ole ehkä soveliasta laittaa parikymppisten koulukavereiden kanssa samaan pöytään. Etiketistä emme taaskaan perustaneet, muuten kuin että lähinnä meitä istuvat vanhempamma. Enkä usko että kukaan paikastaan tai pöydästään voi pahoittaa mieltään, sehän on lähinnä vain ruokailua varten. 

Pöytä karttaa olemme miettineet pitkään. Sillä emme halunneet sitä tavallista missä pöydät ovat tilanmukaisesti siirrettynä paperille ja siinä vain vierellä henkilöiden nimet. 


Päädyimme listamaiseen vaihtoehtoon. Istumajärjestys on sisääntullessa sillä tavalla selvä, että jokainen tietää mihin pöytään istuutuu. Oikea paikka löytyy sitten nimikortteilla osoitettuna pöydästä. Niinkuin monessa muussakin hääjutussa, myös tämän tekee yksi Ellan kaasoista. Joten meidän oman kartan ulkoasun näytte vasta myöhemmin sen valmistuttua. 

Tj 45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti