perjantai 14. lokakuuta 2016

Vaikeita valintoja

Häiden budjetti oli ensimmäisiä asioita, mitä aloimme pohtia. Häihin käytetään muutamasta tuhannesta eurosta aina moniin kymmeniin tuhansiin euroihin. Meidän häämme tulevat olemaan budjetiltaan tuota ensimmäistä summaa tavoitteleva. Molemmat meistä valmistuu vasta kesäkuussa 2017, joten siihen asti säästetään siitä vähästä mitä tienaa. En kuitenkaan usko, että tuhlaisimme yhteen päivään huimia summia, vaikka elämäntilanne olisikin toinen. Nyt ajattelin jakaa teille muutamia asioita joissa me päätimme säästää:

Ruoka

Ruoka on yksi kalleimmista asioista häissä, ainakin jos aikoo tarjota kunnon menuun alkuruoista, aina jälkiruokiin juomineen. Meidän catering tulee Loiva cateringista ja maksaa 32,50€/aikuinen. Ensimmäinen säästö ruoasta oli karsia vieraita. Päätimme siis tarjota 50 vieraan ruokailun ja kutsua loput vieraat vasta ruokailun jälkeen, mutta kuitenkin niin etteivät he mistää ohjelmasta jäisi paitsi. Toisena säästönä päädyimme ottamaan vain kahvituksen sekä hääkakun cateringista, ja tehdä loput jälkiruoat itse talkoohengellä. Myös juotavat tulevat Virosta, mutta niistä meidän ei tarvitse huolehtia, sillä se on äitini ja tämän miehen häälahja meille.

Kutsut ja koristeet

Kutsuja on monia erilaisia, on printattua ja käsinväsättyä. Koimme kuitenkin, että itse tekemällä saamme omannäköisemme ja kaiken lisäksi aika halvalla. Kun on kärkkynyt alennusmyynneillä on kutsutarpeitakin saanut halvalla. Koristeissa, esimerkiksi pöytiin, on käytetty myös paljon luovuutta. Lyhdyt ostimme Prismasta, maljakoina toimii viinipullot ja kaitaliinana puutarha liikkeestä ostettu juuttikangas. Toki lyhdyt ja maljakot täytyy koristella sekä juutti leikata oikean kokoisiksi paloiksi, mutta kun aloittaa näin ajoissa ei taida aika loppua kesken. Myös menuu ja ohjelma askarrellaan pöytiin itse.

Kukat

En aiemmin tiennyt, että myös kukat tulevat häissä maksamaan sievoisen summan. Ajattelimme ensin säästää ostamalla kaupasta purkkikukkia, esimerkiksi ruusuja ruukuissa. Sitten kuitenkin Ella löysi kuvia suodatinpussiruusuista, jotka olivat tosi kauniin näköisiä. Kun emme niin kukkiin ole kiintyneitä, päätimme kokeilla väsätä sitten niitä kimppuina pöytiin. Muutama ruusu on nyt kokeiluna tehty. Sekoittaen valkoisista ja ruskeista suodatinpusseista tehtyjä ruusuja, saamme juuri meidän tyyliimme sopivat kauniit kimput. Itse hääkimppua en ole sen koommin miettinyt, mutta olen päättänyt etten uskalla luottaa itse poimittuihin luonnon kukkiin enää elokuun puolella. Yhtenä vaihtoehtona olen kuitenkin pitänyt korukimppua, jonka voisi myös vuokrata. 

Kirpputorit

Yksi helppo tapa säästää on kierrellä kirpputoreja, joko livenä tai sitten täällä bittiavaruudessa. Itse ostin satiininauhaa monta rullaa kirpputorilta, vain päälle eurolla kappale. Olen myös selannut ahkeraan Häätoria sekä facebookin hää-kirppis ryhmää. Olen tällä hetkellä bongannut jo kauhat karkkibuffetiin, hanalliset booliastiat sekä paperipussit vieraiden karkeille. Voin sanoa, että samoista olisin maksanut uutena puolet enemmän kuin nyt kerran käytettyinä.

Toivottavasti vinkeistä oli jotain apua! :) Tj 295

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti