sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Alku on aina hankalin?

Me päätettiin maaliskuussa 2016, että mennään naimisiin. Tai olihan se jo tiedossa kun kihloihin päädyttiin. Alettiin kuitenkin siinä talvella pohtia, että koska, missä, miten ja keiden ympäröimänä. Siitä olimme jo tietoisia, että kesähäät haluamme. Ensin aloimme taloudellisista syistä suunnitella häitä kesälle 2018, sillä ei ole helppoa järjestää hääjuhlaa "opiskelija-budjetilla". Kumminkin kun kaikesta alkoi etsiä tietoa, haeskeli juhlapaikkaa, mietti vieraslistaa, haali ideoita koristeluun ja menuun, ei sen lopettaminen vuodeksi tuntunut oikealta. Kaikki selveni täysin kun päätimme mennä katsomaan yhtä molemmat netissä ihastuttanutta tilaa. Se oli meille aivan täydellinen ja kaiken lisäksi hyvin lähellä lapsuudenkotiani, joten se ainakin minusta tuntui ihanalta ajatukselta pitää häät siellä. Niin se tila sitten varattiin ja päädyttiin että kyllä me säästeliäinä saadaan kasaan hääbudjetti.

Sitten alkoi päätösten teko. Kuinka monta vierasta? Mistä ruoat? Tehdäänkö kaikki itse? Onko teemaa? Miljoonia itse itsellemme ja toisillemme esitettyjä kysymyksiä. Päädyimme pienimuotoisiin häihin 50-70 vierasta. Vieraista päättäminen ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Loppu kädessä päätimme, ettei häihin kutsuta ketään sukulaista jota nähdään vain pakollisissa sukukokouksissa tai ystäviä, joista kuulee kerran kahdessa vuodessa. Vieraslista kasvoi silti ja oli vain otettava riski, että joku saattaisi vetää herneet nenäänsä. Kun juhlapaikka oli varattu ja vieraslista valmis aloimme etsimään meille sopivaa pitopalvelua. Se onnistui nopeasti! Lähettelin muutamaan paikkaan tarjouspyyntöjä ja kolmas vastanneista kolahti, sekä ruokalistan, että hinnaston suhteen. Päätimme kuitenkin, että pitopalvelusta jälkiruokana tulee vain hääkakku ja muut aiomme tehdä itse talkootyöllä meidän ja kaasojen kanssa.

Sinänsä emme halunneet mitään erityistä teemaa tai teemaväriä, mutta juhlapaikan tunnelmaa oli helppoa jatkaa. Paikkana toimii siis kunnostettu navetta ja sen ylinen, sekä kaunis maalaismiljöö keskellä peltoja. Siitä tuli idea maanläheisiin väreihin, juuttiin ja yksinkertaisuuteen. Simppeli on meistä kaunista ja koristelun suhteen ajattelemme, että vähemmän on enemmän. Haluamme että vieraillemme välittyy se sama lämmin ja hieno tunne, joka meille syntyi silloin kun tilan ensimmäisen kerran näimme. Kaikesta alun kankeudesta huolimatta asiat alkavat olla mallillaan ja ajatukset häiden suhteen selkeät!


Tj 307

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti